Apelsinscones med lemon curd

Apelsinscones med lemon curd

Cooking time 20min
Genomsnittsbetyg 1
8 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Apelsinscones

4 dl
mjöl
1 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
0.5 dl
Socker
0.5  
apelsin- finrivet skal
75 g
Smör
1.5 dl
Mjölk

Lemon curd

3 st
Ägg
2.5 dl
Socker
2 st
stora citroner- saft och finrivet skal
6 msk
Smör

Fikon- och pinjenötsmarmelad

6 st
färska fikon
0.5 dl
rostade pinjenötter
1 dl
Vatten
0.5 dl
syltsocker

Tillagning

  1. Apelsinscones: Blanda alla torra ingredienser, finfördela smöret och blanda till sist ner mjölken. Arbeta snabbt till en deg, kavla ut till önskad tjocklek och stansa ut runda kakor. Grädda i 220° varm ugn i cirka 8 minuter.
  2. Lemon curd: Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud försiktigt under omrörning cirka 5 minuter. Sila och låt svalna.
  3. Fikon- och pinjenötsmarmelad: Skala fikonen och skär ner fruktköttet i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop till lagom konsistens.