Apelsinbräserad kyckling

Cooking time 30min
Genomsnittsbetyg 2.3
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

4 st
kycklinglår
4 st
stora apelsiner eller 8 små
1 dl
kycklingfond
2 dl
Vatten
2 msk
grönpeppar
20 st
champinjoner

Tillagning

  1. Dela kycklinglåren i två delar vid leden.
  2. Stek kycklingbitarna gyllene i en panna.
  3. Riv skalet från apelsinerna.
  4. Krossa hälften av grönpepparkornen.
  5. Blanda samman apelsinskal, saften från apelsinerna, kycklingfond och grönpeppar.
  6. Häll blandningen och champinjonerna över kycklingen och sänk värmen.
  7. Lägg på ett lock och låt sjuda i 15-20 min.
  8. Servera med ris, matvete eller bulgur och en sallad av färska apelsin och bladspenat.

Tips från kocken

Det går bra att byta ut låren till bitar av bröst om ni vill att det ska gå fortare.