Ägglikörpralin

Ägglikörpralin

Cooking time
Genomsnittsbetyg 0
15 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Pralinskal

300 g
Mörk choklad

Ägglikörtryffel

200 g
Mjölkchoklad
1 dl
Vispgrädde
1.5 msk
glukossirap
25 g
Smör
0.5 dl
ägglikör

Tillagning

  1. Pralinskal: Temperera chokladen. Fyll pralinformarna med tempererad choklad upp till kanten. Slå ur luftbubblorna mot bordet. Stryk formen jämn med en palett eller degskrapa och vänd den uppochner över bunken.
  2. Slå försiktigt ut chokladen i bunken igen och låt en tunn hinna choklad vara kvar i formen. Skrapa kanterna jämna igen och ställ formen uppochner på ett galler eller mellan två glas tills chokladen sätter sig. Dra av kanterna igen efter ett tag. Ställ in formen i kylskåp i 5 minuter så att chokladen sätter sig snabbt.
  3. Ägglikörtryffel: Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden tillsammans med glukossirap i en kastrull. Häll grädden över den hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och rör ner likören. Rör tills smeten är slät och blandat sig väl. Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll pralinskalen med tryffel nästan upp till kanten.
  4. Lock: Bred ut ett lager smält, otempererad choklad över formen och skrapa av den med en palett. Låt stelna en stund, och gör sedan samma sak med tempererad choklad. Låt stelna i rumstemperatur.