Tryffelstubbar

Tryffelstubbar

Cooking time 2h 30min
Genomsnittsbetyg 0
50 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Tryffelstubbar

200 g
ljus choklad
200 g
Mörk choklad
2 dl
Grädde
100 g
Honung
50 g
osaltat smör
0.4 dl
mörk rom
0.5 dl
baileys

överdrag 1

   
mörk choklad - smält
   
kakao

överdrag 2

   
ljus choklad - smält
   
florsocker - siktat

Tillagning

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Slå honungsgrädden över den hackade chokladen och vispa slätt. Tillsätt sedan smöret och mixa slätt. Dela upp ganachen i två bunkar; tillsätt rom i den ena och Baileys i den andra.
  2. Låt stelna i kyl; rör försiktigt då och då. När tryffeln stelnat, spritsa pekfingertjocka avlånga stänger på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Dela sedan i 3-centimetersbitar. Rulla därefter rombitarna i smält mörk choklad och kakao, och Baileys-bitarna i ljus choklad och siktat florsocker. Ställ svalt.