Spenatsallad med granatäpple och hallon

Spenatsallad med granatäpple och hallon

Cooking time
Genomsnittsbetyg 5
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

400 g
babyspenat
2 st
granatäpplen
200 g
mandlar
3 msk
akaciehonung
1 st
rödlök skuren i tunna klyftor
125 g
hallon
   
Olivolja
   
havssalt och färskmalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj babyspenaten, låt rinna av (gärna i en ren handduk). Skär itu granatäpplena och gröp ur innehållet i en skål. Ta bort den vita hinnan och sila saften från kärnorna (spara allt).
  2. Rosta mandlarna i en torr panna. När de är gyllene, tillsätt honung, blanda ordentligt. Häll i granatäppelsaften i pannan och låt det koka i 2 minuter.
  3. Låt mandlarna svalna på en bit bakplåtspapper, hacka dem därefter.
  4. Varva hackad mandel, babyspenat, rödlök, granatäppelkärnor, hallon, olivolja, salt och peppar på ett stort fat. Servera till lammet.