Sockerkaka

Sockerkaka

Cooking time 1h 15min
Genomsnittsbetyg 4.5
1 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Kaka

200 g
Smör
2.5 dl
Socker
3 st
Ägg
1 st
citron - rivet skal och saft
5.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
1.5 dl
Grädde

glasyr

2.5 dl
Florsocker
2 msk
citronsaft

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter. Vispa smör och socker pösigt. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ner äggen, ett i taget, och därefter citronskal och -saft. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem omväxlande med grädden. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den. När kakan svalnat helt, rör ihop glasyren och pensla den över kakan. Pudra eventuellt med florsocker.