Saffransbullar med pistasch

Saffransbullar med pistasch

Cooking time 1h 20min
Genomsnittsbetyg 0
30 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Bullar

50 g
Jäst
100 g
Smör
5 dl
Mjölk
250 g
kesella
1 g
saffran
1.5 dl
Socker
0.5 tsk
Salt
17 dl
vetemjöl -gärna fullkorn

Fyllning

4 msk
Smör
100 g
mandelmassa - riven
75 g
Pistaschmandlar

pensling

1 st
Ägg
   
hackade pistaschmandlar

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll degspadet över jästen, och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  2. Forma degen till 24 släta bullar. Lägg bullarna i pappersformar. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt bullarna jäsa i 20–30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ytterligare lite pistaschmandlar. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter