Rabarber i smördegsknyten

Rabarber i smördegsknyten

Cooking time 40min
Genomsnittsbetyg 0
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Rabarber i smördegsknyten

400 g
rabarber
50 g
vinbär
4 msk
Socker
1 paket
färdigköpt smördeg
0.5 dl
mjölk till pensling
2 msk
Pärlsocker
2 dl
grekisk yoghurt

Tillagning

  1. Skär rabarbern i mindre bitar, ca ½ cm stora, och lägg dem i en skål med vinbär och socker. Vänd ihop. Skär smördegen i 4 cirklar med Ø 17 cm. Lägg smördegen på plåt klädd med bakplåtspapper, och fördela rabarbermassan i mitten av varje smördegscirkel. Vik upp degen runt frukten. Gör små veck i smördegen och tryck ihop lätt runt fyllningen.
  2. Pensla smördegen med mjölk, och strö pärlsocker ovanpå. Grädda smördegsknytena i ugnen vid 200° i 15–20 minuter, tills de är ljusbruna. Serveras ljumma med en klick grekisk yoghurt på toppen.

Tips från kocken

Öka eller minska på mängden socker beroende på hur sött du vill ha det.