Pannkaksrulle

Pannkaksrulle

Cooking time 1h 15min
Genomsnittsbetyg 4.4
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

pannkaka

75 g
Smör
2 dl
Vetemjöl
5 dl
Mjölk
0.5 tsk
Salt
4 st
Ägg

fyllning

300 g
räkor
4 st
ägg - hårdkokta
2.5 dl
crème fraiche
3 msk
majonäs
2 dl
Grädde - vispad
1 dl
dill - hackad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken, lite i taget. Tillsätt salt och värm sedan smeten försiktigt igen. Rör ner äggen, ett i taget. Slå smeten i en smord långpanna och grädda pannkakan i cirka 25 minuter. Låt svalna. Ta sedan försiktigt loss pannkakan från formen och lägg pannkakan på ett serveringsfat med undersidan upp. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut den över pannkakan. Rulla ihop från långsidan. Servera pannkaksrullen uppskuren i bitar tillsammans med en sallad.