Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber

Cooking time 2h
Genomsnittsbetyg 1
6 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

panna cotta

3 st
Gelatinblad
5 dl
Grädde
0.5 dl
strösocker
1 st
vaniljstång
1 tsk
citronskal - rivet

rabarberkompott

300 g
rabarber
0.75 dl
råsocker
1 msk
Vatten
0.5 tsk
kanel
1 dl
rostade hasselnötter

Tillagning

  1. panna cotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädde och socker i en kastrull. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i kastrullen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt stå och dra i 10 minuter. Ta sedan upp vaniljstången och sila massan genom finmaskig sil. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur det och lägg ner det i den varma massan; rör tills det smält. Tillsätt citronskal. Fördela panna cottan i 6 vattensköljda glas. Ställ kallt i minst 1 timme.
  2. rabarberkompott: Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och kanel och låt koka upp. Häll över sockret. Låt rabarbern sjuda tills den blir mjuk. Ta kastrullen från värmen och låt kompotten svalna.
  3. 1–2 timmar före servering: Fördela rabarberkompotten över panna cottan i glasen och ställ kallt i minst 1–2 timmar, gärna till nästa dag. Vid servering, toppa med några hackade, rostade hasselnötter.