Mandelpavlovacupcakes

Mandelpavlovacupcakes

Cooking time 1h 20min
Genomsnittsbetyg 3
12 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

7 st
ekologiska äggvitor
5 dl
strösocker
2 msk
saft från citron
50 g
mandelspån

Topping

5 dl
Vispgrädde
3 dl
grekisk youghurt 10%
3 msk
Florsocker
1 l
färska bär

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda äggvita, strösocker och saft av 1⁄2 citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig. Vispa marängen tjock över ett vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår 60–65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
  2. Blanda försiktigt i mandelspån i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med maräng. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 minuter, de ska vara lite sega och mjuka i mitten.
  3. Vispa grädden till toppingen och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängerna. Garnera varje cupcake med bär.

Tips från kocken

Receptet kommer från Leilas bok Hello cupcake! Köp Hello cupcake! här: http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.58.194/hello-cupcake Ta gärna en titt på Leilas butik: http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/103/bocker Eller hennes hemsida: http://www.leila.se/