Mammas matjessilltårta

Cooking time 45min
Genomsnittsbetyg 0
6 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

1 st
röd lök
1 st
gul lök
0.5 dl
vitvinsvinäger
1 msk
Socker
0.5 dl
olja
3 burk
matjessill
1 st
äpple
1.5 dl
gräddfil
1.5 dl
majonnäs
1 msk
spad från sillen
1 tsk
dijonsenap
3 st
kokta ägg
   
sallad och gräslök till garnering

Tillagning

  1. Finhacka löken. Hacka sill och äpple.
  2. Blanda olja, vinäger och socker i en bunke och tillsätt löken. Låt stå ca 30 min.
  3. Ta löken ur spadet och blanda med sillen och äpplet.
  4. Lägg ut blandningen på ett fat.
  5. Blanda ihop gräddfil, majonnäs , senap och spad.
  6. Häll såsen över sillblandningen.
  7. Garnera med ägg sallad och gräslök.
  8. Avnjut tillsammans med färskpotatis.

Tips från kocken

Den här tårtan uppskattas av de flesta, även de som inte vanligtvis är några sillälskare!