Lax- och ostsnurror

Lax- och ostsnurror

Cooking time 2h 20min
Genomsnittsbetyg 5
15 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Lax- och ostsnurror

25 g
Jäst
2.5 dl
Vatten
0.24 dl
rapsolja
1 tsk
Salt
1 msk
Honung
7 dl
vetemjöl special

fyllning

0.5 dl
kallpressad rapsolja
200 g
lagrad prästost - riven
0.5 dl
dill
200 g
rökt lax

att pensla med

1 st
äggvita
   
pinjenötter

Tillagning

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet; spara lite till utbakningen. Arbeta degen i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 cm tunn rektangulär kaka, cirka 30x20 cm. Ringla på rapsoljan och fördela laxen och osten över degen.
  2. Finklipp dillen och strö den över lax och ost. Rulla ihop degkakan från långsidan till en tjock rulle och skär den i 15 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i muffinsformar i en muffinsplåt. Låt jäsa i 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Pensla snurrorna med äggvita och strö över pinjenötter. Ställ in snurrorna mitt i ugnen och grädda i cirka 15 minuter. Ta upp dem ur muffinsplåten och låt svalna.