Klassiska pannkakor med stekta äpplen, hasselnötter och citrontimjan

Cooking time 20min
Genomsnittsbetyg 0
12 Stycken

Ingredienser

Ingredienser

Pannkakssmet

2.5 dl
Vetemjöl
1 st
knivsudd salt
1 msk
Socker
4.5 dl
Mjölk
3 st
Ägg
50 g
smält smör
   
extra smör till stekning

Fyllning

2 st
Äpplen
30 g
hasselnötter
30 g
Smör
3 kvistar
citrontimjan
   
Ev steksnöre

Tillagning

  1. Rör ihop mjöl, salt och socker i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget och rör sme- ten klumpfri. Rör ner äggen ett i taget, och till sist det smälta smöret. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en liten panna.
  2. Skär äpplena i tunna klyftor och hacka nötter och timjan grovt. Fräs allt i smör i en varm panna i ca 3 minuter. Gör ev små paket genom att lägga lite fyll­ning ovanpå varje pannkaka, vika ihop till ett paket och binda om med snöre. Lägg upp pannkakorna på tallrikar med extra fyllning bredvid.

Tips från kocken

Andra goda tillbehör är vaniljglass och chokladsås eller plommonkompott och vispgrädde.