Ekorrfisk med sötsur sås

Ekorrfisk med sötsur sås

Cooking time 20min
Genomsnittsbetyg 5
4 Portioner

Ingredienser

Ingredienser

4  
gösfiléer med skinnet kvar
0.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
svartpeppar
   
rapsolja till fritering

Sötsur sås

1 dl
Socker
1 dl
äppelcidervinäger
1 msk
soja
1 msk
sherry
1.5 msk
ketchup
1 dl
ananasspad eller -juice
1 msk
majsstärkelse

Tillagning

  1. Skölj och torka gösfiléerna. Skär dem sedan med diagonala snitt, först åt ena hållet, sedan åt andra, så att det blir ett rutmönster. Skär inte igenom skinnet, filén ska fortfarande hänga ihop. Häll upp mjöl och svartpeppar på en tallrik och blanda. Pudra filéerna noggrant och skaka av; det ska vara mjöl ända in i snitten. Hetta upp oljan i en wok och fritera fisken tills ytan är gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Sötsur sås: Blanda socker, vinäger, soja, sherry och ketchup i en kastrull. Koka upp. Blanda ananasjuice och majsstärkelse i en skål, och red såsen med blandningen. Koka inte för mycket efter detta, för då blir såsen seg.
  3. Servering: Lägg upp fisken på serveringsfat. Häll sötsur sås över och servera genast. Här serverar vi den med huvud och stjärt också, men det är inget måste.