Bärtårta på chokladbotten

Bärtårta på chokladbotten

Cooking time
Genomsnittsbetyg 0
Portioner

Ingredienser

Ingredienser

Botten

3 msk
kakao
100 g
rumstempererat smör
100 g
malda hasselnötter eller sötmandlar
3 st
ägg - delat i gula och vita
1 tsk
Vaniljpulver

Garnering

   
färska bär
2 dl
Vispgrädde
1 st
banan
1 st
mango
1 tsk
pressad citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggen. Fram med mixerstav eller matberedare och gör en smet av allt utom med äggvitorna. Hårdvispa äggvitorna och vänd ner i smeten. Smöra en form, gärna med avtagbara kanter och bred ut smeten.
  2. Grädda i ca 10–15 minuter, kolla med sticka, den får hellre vara lite undergräddad än övergräddad . Låt svalna
  3. Toppa tårtan med vispad grädde och massor av färska bär. Grunda innan bärlagret med en mixad banan och mango med lite citronjuice.