Annons

Yakiniku med sesamfrön och purjolök

2h 20min
0
3.6
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 9 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Yakiniku med sesamfrön och purjolök

Ingredienser

Yakiniku

600 g
tunt skivad entrecote
5 msk
japansk soja
2 msk
mirin
4 msk
Farinsocker
1 st
pressad vitlöksklyfta
0.5 msk
färsk riven ingefära
1 nypa
svartpeppar
1 msk
sesamolja
2 msk
rostade sesamfrön
5 msk
fint skuren purjolök
2 msk
olja till stekning

Tillagning

2h 20min
  1. Blanda alla ingredienser utom sesamfrön och purjolök. Låt köttet marinera i 2–6 timmar.
  2. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme. Strö över purjolök och sesamfrön och servera kokt jasminris till.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.