Annons

Wokad bläckfisk – Chao you yu

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner

Ingredienser

300 g
bläckfisk - tioarmad
10 ml
kinesisk vinäger
25 ml
shaoxingrisvin (gult matlagningsvin)
25 ml
ljus soja
1 dl
jordnötsolja
3 dl
hönsbuljong
5 ml
sesamolja
   
Salt
   
torkad röd chilifrukt
   
salladslök

Tillagning

20min
  1. Tvätta och strimla bläckfisken i 6 cm långa strimlor, cirka 2 cm breda. Gör gärna mönster i sicksack om det går. Hetta upp 1/4 av jordnötsoljan i woken tillsammans med vinägern, vinet, lite salt och 150 ml av buljongen. Woka sedan bläckfisken i cirka 20 sekunder och ta sedan upp bitarna. Skär chilin i bitar. Skär och hacka salladslöken. Häll i och hetta upp resten av jordnötsoljan i woken. Lägg först i torkad chili, tillsätt sedan soja och salt, och woka så att man känner en doft av chili. Tillsätt då resten av buljongen, lägg i bläckfisken och woka i sisådär 30 sekunder till. Ta upp bläckfisken, toppa med sesamolja och den hackade vårlöken. Servera bläckfisken varm med ris.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.