Annons

Vodka- och dillgravad torsk med pepparmajo och fänkålssallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Huvudrätt 14 maj, 2012 Tidning mat & vänner

Ingredienser

gravad torsk

80 g
torskstjärt med skinn
1 msk
Salt
1 msk
strösocker
1.5 msk
finhackad dill
1 tsk
nymalen svartpeppar
0.5  
citron rivet skal
1 msk
vodka

pepparmajo

6 msk
majonnäs - slå egen eller köp färdig
1.5 tsk
nymalen svartpeppar
   
Salt

fänkålssallad

1  
stor fänkål
1.5 msk
färskpressad citronsaft
4 tsk
Olivolja
   
salt och svartpeppar

servering

4  
skivor ljust surdegsbröd
   
Smör

Tillagning

  1. gravad torsk: Börja med att grava torsken. Blanda salt, socker, finhackad dill, svartpeppar, rivet citronskal och vodka. Lägg torsken i en liten form tillräckligt stor för att rymma fisken och massera in gravningsblandningen på köttsidan. Täck över med plastfolie och låt grava i kylskåp i 1 dygn.
  2. pepparmajo: Rör samman majonnäs och svartpeppar. Smaka av med salt.
  3. fänkålssallad: Skär bort stjälkarna och strimla fänkålen lövtunt, helst på mandolin. Blanda noga med citronsaft och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i cirka 20 minuter.
  4. servering: Smörstek brödskivorna tills de är gyllene. Fördela majonnäsen över dem. Skrapa bort och torka av så mycket så mycket som möjligt av gravningsblandningen som ligger på fisken (den är väldigt salt) och skär torsken i tunna skivor. Toppa brödskivorna med gravad torsk och slutligen fänkålssalladen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.