Annons

vita bröd/frallor

24h
0
4.4
5 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 25 augusti, 2012 Tidning baka
vita bröd/frallor

Ingredienser

7.5 dl
Vatten
20 g
Jäst
22.5 dl
Vetemjöl
3.25 dl
Vetesurdeg
2 tsk
Honung
1.5 msk
havssalt

Tillagning

24h
  1. 5 bröd eller ca 25 frallor. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta degen i 20 minuter i maskin; degtemperaturen ska vara cirka 22°. Låt jäsa i 3 timmar. Dela degen i 5 bitar à 500 g för limpor, eller cirka 25 bitar à 100 g till frallor. Forma till limpor eller frallor. Lägg limporna i mjölade jäskorgar, frallorna direkt på plåt. Låt jäsa i kylskåp över natten. Värm ugnen till 260°. Limpor: Sätt in bröden och sänk genast till 220°; grädda i cirka 25 minuter. Frallor: Sätt in bröden och grädda i 12–15 minuter (utan att sänka värmen).
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.