Annons

Vinnarpralinen

1h
0
1
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 21 juni, 2012 Tidning baka
Vinnarpralinen

Ingredienser

Brynt smörkräm

50 g
Mjölkchoklad
45 g
Mörk choklad - 66 %
80 g
brynt smör
2 msk
Kakaobönor - krossade

Hjortroncrème

1.5 g
Gelatinblad
30 g
Vit choklad
130 g
Hjortron
13 g
Socker
3 g
citronsaft
300 g
Mörk choklad

Tillagning

1h
  1. Brynt smörkräm: Bryn smöret och låt det svalna lite. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Slå det brynta smöret över chokladen och rör/mixa till en homogen massa. Tillsätt kakaobönorna. Häll upp smeten i en spritspåse och låt svalna till 30°.
  2. Hjortroncrème: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp hjortron med socker, mosa massan genom en sil och samla upp purén. Mät upp 63 g puré, häll den i en kastrull och koka upp precis till kokpunkten. Ta upp det blötlagda gelatinbladet, krama ur det och tillsätt det; rör väl. Slå den heta purén över chokladen och tillsätt citronsaft. Rör/mixa till en homogen massa. Häll upp i spritspåse och låt svalna till 30°.
  3. Montering: Fyll skalen med 1/4 hjortroncrème och låt stelna något. Fyll sedan på med den brynta smörkrämen nästan ända upp till kanten på skalen; spara cirka 2 mm. Temperera sedan mörk choklad igen och häll den över formen, se till att chokladen kommer över hela formen. Ta sedan en palett eller en bred kniv och skrapa bort all överflödig choklad. Nu har pralinerna blivit stängda (lockade) med choklad. När chokladen har stelnat kan formen vändas över en handduk så att pralinerna faller ut.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.