Annons

Vetedeg till semlor

1h 30min
0
5
12 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 24 juni, 2012 Tidning baka
Vetedeg till semlor

Ingredienser

40 g
Jäst
2.5 dl
Mjölk
580 g
Vetemjöl
4 g
kardemumma - mald
3.5 g
Salt
100 g
Socker
100 g
smör - rumsvarmt

Tillagning

1h 30min
  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda degen väl i cirka 15 minuter. Dela degen i 12 bitar à 60 g och rulla till runda bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30–40 minuter. Värm ugnen till 180°. Grädda bullarna i 10–12 minuter.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.