Annons

Vetebullar med fördeg

45min
0
5
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 29 juni, 2012 Tidning baka
Vetebullar med fördeg

Ingredienser

fördeg

0.5 l
Mjölk
50 g
Jäst
500 g
Vetemjöl

vetedeg

500 g
Vetemjöl
5 g
Salt
7 g
kardemumma
200 g
Socker
200 g
Smör

fyllning

250 g
smör - rumsvarmt
250 g
Socker
   
kanel - kardemumma - eller vaniljsocker efter smak
1 st
ägg till pensling
   
råsocker att strö över

Tillagning

45min
  1. fördeg: Värm mjölken fingervarm (37°). Lös jästen i mjölken och blanda ner vetemjölet.
  2. När fördegen börjar jäsa upp, blanda i ingredienserna till vetedegen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Rör ihop smör och socker till fyllningen. Kavla ut vetedegen och stryk på fyllningen, och smaksätt med exempelvis kanel, kardemumma eller vaniljsocker.
  3. Vik degen i treslag: vik 1/3 in mot mitten och gör likadant på motsatt sida, jämna till. Skär degen i 2 cm tjocka remsor som snurras runt fingrarna till snurror. Lägg snurrorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 1 timme.
  4. Värm ugnen till 200°. Pensla med ägg och strö över råsocker. Baka av i cirka 12 minuter.

Passar till

Matbröd
Bien sur
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.