Annons

Vaniljwhoopie med valnötsfyllning

45min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 26 augusti, 2012 Tidning baka
Vaniljwhoopie med valnötsfyllning

Ingredienser

Vaniljwhoopie

50 g
smör - rumsvarmt
0.5 dl
solrosolja
1.25 dl
Socker
1 st
ägg - rumsvarmt
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
1.5 tsk
vaniljsocker
0.75 dl
Mjölk

valnötsfyllning

2 dl
Florsocker
100 g
naturell färskost
100 g
Valnötter

dekorering

20 st
Valnötter

Tillagning

45min
  1. Vaniljwhoopie: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandats. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter.
  2. Valnötsfyllning: Rör ihop florsocker och färskost till en krämig smet. Rosta valnötterna i en het stekpanna och hacka dem fint. Rör ner dem i krämen.
  3. Montering: Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakorna och lägg en valnöt på varje whoopie.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.