Annons

Vaniljhjärtan

2h 30min
0
5
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 1 juli, 2012 Tidning baka
Vaniljhjärtan

Ingredienser

Mördeg

200 g
Smör
0.75 dl
strösocker
5 dl
Vetemjöl
1 st
äggula

Vaniljkräm

3 dl
Grädde
2 st
Äggulor
2 msk
Socker
1 msk
potatismjöl
1 st
vaniljstång

Dekoration

   
Florsocker

Tillagning

2h 30min
  1. Mördeg: Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in äggulan och forma en smidig deg. Lägg degen i kylen i plast i 1 timme.
  2. Vaniljkräm: Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Blanda i vaniljpulvret, alternativt dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången. Sjud krämen under omrörning, den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.
  3. Hjärtan: Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen ett par millimeter tjock på lätt mjölat underlag. Skär ut rutor lite större än hjärtformarna och klä formarna med rutorna. Lägg 1–2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck nu varje form med ett lock av deg och ställ de fyllda formarna på en plåt. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.