Annons

Vaniljbullar

1h 40min
0
Betygsätt
32 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 augusti, 2012 Tidning baka
Vaniljbullar

Ingredienser

deg

50 g
Jäst
200 g
Smör
4 dl
Mjölk
0.5 tsk
Salt
1 dl
vit baksirap
2 tsk
kardemumma
2 st
Ägg
16.5 dl
Vetemjöl

vaniljkräm

3 dl
Grädde
1 st
Ägg
3 msk
Socker
2 msk
vaniljsocker
2 msk
maizena

pensling

   
smält smör
   
strösocker

Tillagning

1h 40min
  1. Vaniljkräm: Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
  2. Bullar: Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och häll på lite av smörmjölken; tillsätt resten när jästen löst sig. Rör i salt, baksirap, ägg, kardemumma och mjöl; arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2 delar. Kavla varje del till en kvadrat på cirka 30–40 cm och sporra ut 16 bitar per kvadrat. Lägg 1 msk vaniljkräm på varje ruta, vik in hörnen mot mitten och kläm ihop. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar och låt jäsa i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°. Grädda bullarna i 6–8 minuter.
  3. Pensling: Smält en klick smör. Häll upp strösockret på ett fat. När bullarna har svalnat, pensla dem med det smälta smöret och doppa dem sedan i strösockret.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.