Annons

Trattkantarellsoppa med baconcrisp

0h 40min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för pernilla
Av pernilla Kategori Soppa 28 augusti, 2012
Trattkantarellsoppa

Ingredienser

Soppa

300 g
färska trattkantareller
3 st
hackade schalottenlökar
1 st
vitlök krossad
2 msk
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 l
Vatten
1 msk
kycklingfond
3 dl
Vispgrädde
1 tsk
vitvinsvinäger
0.5 dl
torr sherry

GARNERING

1 paket
rökt bacon
1 tsk
Smör
   
persilja

Tillagning

0h 40min
  1. Rensa och riv svampen i bitar. Spara några till garnering i soppan.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Stek trattkantareller i en kastrull tills all vätska kokat in.
  4. Tillsätt smör, lök och vitlök och stek i någon minut.
  5. Pudra vetemjöl över svampen och rör om.
  6. Slå på vatten, kycklingfond och grädde och låt soppan koka långsamt i ca tjugo minuter. Blir den för tjock, späd med mer vatten eller grädde.
  7. Smaka av med salt, peppar, vinäger och sherry.
  8. Skär bacon i små bitar och stek dem krispiga i lite smör.
  9. Stek på de trattkantareller du ska ha till garnering i lite smör och garnera med persilja.

Tips från kocken

Bild för pernilla

"Hittar du inga färska trattkantareller kan du använda torkade.
SOPPA MED TORKAD SVAMP
1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll vatten över. Låt den stå och dra enlig anvisningarna på paketet.
2. Sila av spadet och använd det att spä med om soppan behöver det för att inte bli för tjock.
3. Laga soppan som ovan.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.