Annons

Toscabullar

2h 40min
0
3.9
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 augusti, 2012 Tidning baka
Toscabullar

Ingredienser

deg

50 g
Jäst
2 dl
Mjölk
200 g
Smör
2 msk
Socker
0.25 tsk
Salt
1 st
Ägg
8 dl
Vetemjöl

fyllning

50 g
Smör
0.75 dl
Farinsocker
1 dl
nötter - hackade

tosca

50 g
Smör
1 dl
Socker
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
50 g
flagade mandel

Tillagning

2h 40min
  1. Smula jästen i en liten skål. Häll på mjölken och låt stå en stund. Rör om så att jästen löser sig. Rör smör och socker smidigt i en stor bunke. Tillsätt ägget, jästmjölken, salt och vetemjöl. Arbeta ihop snabbt, men inte för mycket för då blir bullarna sega. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme. Blanda ingredienserna till fyllningen och rör den smidig. Ta upp degen och knåda den lite. Kavla ut den till en rektangel, cirka 70x25 cm.
  2. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en fast rulle. Skär rullen i 30 bitar och lägg bitarna i dubbla bullformar (annars rinner allt det goda ut på plåten). Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning, men ta bort kastrullen från värmen innan det börjar koka. Låt smeten svalna något. Klicka den sedan över bullarna och låt dem jäsa i 1 timme. Värm ugnen till 250°. Grädda i 7–8 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.