Annons

Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 10 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

Ingredienser

Torskburgare med rödbetssallad och chèvre

500 g
urbenade torskfiléer
1  
Ägg
0.5  
finhackad gul lök
2 msk
matlagningsgrädde
   
Salt
   
peppar
5 st
färska rödbetor
100 g
färsk spenat
2 st
vitlöksklyftor
   
Olivolja
1 paket
bacon
100 g
chèvre
4 st
hamburgerbröd

Tillagning

30min
  1. Kör torskfiléerna tillsammans med ägg, lök och grädde till en slät färs i en matberedare eller med en handmixer. Salta och peppra efter smak. Forma till fyra lika stora burgare och stek gyllenbruna i smör, 3-4 minuter på varje sida.
  2. Skala och koka rödbetorna mjuka, koktiden variera på storlek och färskhetsgrad. Stick med en vass kniv, det är gott om rödbetorna är lite ”al dente”. Hacka de nykokta betorna i mindre bitar och fräs dem med spenat, finhackad vitlök och olivolja i stekpanna.
  3. Servera den varma rödbetssalladen till torskburgarna på bröd ihop med knaperstekt bacon, några fina rödlöksringar och smulad chevre.

Tips från kocken

"Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.