Annons

Tomat- och haricot verts-sallad med gremolatadressing

15min
0
Betygsätt
Portioner
Av Elin Levander Kategori Sallad 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Tomat- och haricot verts-sallad

300 g
haricot verts
250 g
körsbärstomater
15 kvistar
rucolasallad

gremolatadressing

1 st
citron
1 st
vitlöksklyfta
0.5 dl
bladpersilja (hackad)
0.5 dl
basilika (hackad)
0.5 dl
Olivolja
1 nypa
Salt
1 nypa
peppar

Tillagning

15min
  1. Koka haricot verts lätt i saltat vatten. Lägg dem i en skål tillsammans med tomaterna och rucolan.
  2. Riv skalet på citronen och blanda med två matskedar av citronsaften, finhackad vitlök och ca 1 dl av finhackade persilje- och basilikablad. Blanda ner olivoljan och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Tips från kocken

"De kraftfulla huvudrätterna behöver lättas upp med ett fräscht och friskt tillbehör."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.