Annons

Tartar på hängmörad högrev

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Pontus Kategori Förrätt 27 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Rödbetor, tartar på hängmörad högrev, ostron, kaprismajonnäs samt vattenkrasse

Ingredienser

8 st
rödbetor
4 msk
Olivolja
200 g
högrev - putsad
   
Salt
   
svartpeppar

Kaprismajonnäs

2 st
Äggulor
2 msk
senap
1 tsk
vitvinsvinäger
4 dl
matolja
4 msk
kapris - hackad
   
Salt
   
peppar
4 st
ostron
   
vattenkrasse

Tillagning

  1. Koka rödbetorna i salt och vatten. Skala rödbetorna, hacka dem fint och blanda med hälften av olivoljan.
  2. Hacka högreven och blanda upp med salt, svartpeppar och resterande olivolja.
  3. Kaprismajonnäs: Vispa gulor, senap, vinäger och salt tills gulan är fluffig. Tillsätt oljan lite i taget under vispning tills dressingen tjocknat, smaka upp med svartpeppar och kapris. Servering: Servera högreven ovanpå rödbetstartaren. Toppa med blad av vattenkrasse, klickar av kaprismajonnäs och ett öppnat ostron.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.