Annons

Syltbullar

1h 50min
0
5
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 augusti, 2012 Tidning baka
Syltbullar

Ingredienser

deg

50 g
Jäst
250 g
Smör
4 dl
Mjölk
0.5 tsk
Salt
1.5 dl
vit baksirap
1 tsk
kardemumma
2 st
Ägg
15 dl
Vetemjöl

fyllning

1.5 dl
sylt av valfri sort

Tillagning

1h 50min
  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och häll på lite av smörmjölken; tillsätt resten när jästen lösts upp. Rör i salt, baksirap, ägg, kardemumma och mjöl; arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2 delar. Rulla varje del till en längd och dela längderna i 15 bitar vardera. Rulla dem till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med tummen en fördjupning i mitten av varje bulle och fyll den med sylt. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.