Annons

Sticky szechuannudlar

30min
0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 28 juni, 2012 Tidning elle mat & vin
Sticky szechuannudlar

Ingredienser

4 st
majskyckligfiléer
250 g
risnudlar
1 st
gul lök (strimlad)
1 st
röd paprika (strimlad)
2.5 msk
finhackad ingefära
1  
litet huvud salladskål ca 250g (strimlad)
1 dl
osaltade cashewnötter
0.5 tsk
mortlad szechuanpeppar
0.5 tsk
chiliflakes
1 krm
sesamolja
2 msk
mörk kinesisk soja
1.5 msk
risvinäger
0.5 msk
strösocker
1 dl
kokvatten
   
Salt

Tillagning

30min
  1. Salta och peppra kycklingen och bryn runtom i olja. Sänk värmen och låt steka klart cirka 5–7 minuter på vare sida, kontrollera att kycklingen är färdigstekt innan den skärs upp.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och drag av från värmen. Blötlägg nudlarna cirka 10 minuter med lock.
  3. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna, lägg åt sidan. Fräs ingefära, szechuanpeppar och chili i olja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och paprika, fräs cirka 3 minuter. Tillsätt salladskål, nudlar, soja, vinäger, socker och kokvatten från nudlarna. Stek på hög värme cirka 3 minuter. Smaka av med salt och servera direkt med skivad kyckling och rostade cashewnötter.

Tips från kocken

"Szechuanpeppar har en unik smak – lite lätt parfymerad med ton av citrus, rosor och anis. Om man har ont om tid och flera stekpannor kan man strimla kycklingen och steka tillsammans med chili och ingefära och sedan steka in kycklingen i woken. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.