Annons

Stekta palsternackor med varm gurkchutney

35min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 13 september, 2012 Tidning mat & vänner
Stekta palsternackor med varm gurkchutney

Ingredienser

Stekta palsternackor med varm gurkchutney

6 st
palsternackor
0.5 dl
olja
1  
citron
2 msk
hackad dill
2 msk
hackad brynt mandel
1  
gurka
1  
Lök
1 tsk
Honung
1 msk
riven ingefära
1 tsk
hackad chili
20 g
Smör
   
Salt
   
peppar

Tillagning

35min
  1. Tvätta palsternackorna och dela dem på längden. Smaksätt med olja, citronskal, salt och vitpeppar. Baka dem i ugnen på 180° i cirka 30 minuter. De ska bli gyllenbruna. Blanda med hackad dill och mandel.
  2. Hacka löken och stek i lite olja, skär gurkan i mindre tärningar och stek med, tillsätt chili, ingefära, honung, citronsaft, smör, salt och peppar. Servera till palsternackorna.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.