Annons

Stekt lax med bacon- och avokadoröra

15min
0
3
4 Portioner
Av Anna Pettersson Kategori Huvudrätt 20 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
STEKT LAX MED BACON- & AVOKADORÖRA

Ingredienser

140 g
bacon
1  
påse babyspenat - 70 g
   
smör att steka i
1  
vitlöksklyfta - pressad
4  
laxfiléer - ca 600g
   
salt och peppar
2  
avokado
1  
citron - saften

Tillagning

15min
  1. Strimla och knaperstek baconet. Fräs bladspenaten i smör och vitlök 2 min. Tillsätt baconet till spenaten.
  2. Stek laxfiléerna 4 min på varje sida, salta och peppra.
  3. Tärna avokadoköttet och blanda ner i bacon- och spenatblandningen. Fördela blandningen över laxen och pressa över citron.

Tips från kocken

"Fotograf Carin Pålsson"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.