Annons

Steak sandwich

15min
0
Betygsätt
2 Portioner
Av Elin Levander Kategori Smårätter 27 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

2 st
stekta köttbitar
2 dl
rucolasallad
0.25 st
gurka
8 st
små röda eller gröna tomater
1 st
röd paprika
0.5 st
ciabattabröd

örtkräm

2 msk
finhackad färsk persilja
0.5 st
vitlöksklyfta
2 msk
crème fraiche
2 msk
majonnäs
   
en skvätt färskpressad citronsaft
   
salt och peppar

Tillagning

15min
  1. Skär köttet i strimlor. Skölj alla grönsaker. Strimla gurkan och paprikan. Dela tomaterna. Skär ciabattan till två rejäla smörgåsar och skär de i två delar.
  2. Mixa alla ingredienser till örtkrämen och bred på insidan av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och köttet på brödens underdelar och lägg på locken.

Tips från kocken

"Den här smarriga smörgåsen är perfekt att göra på de köttbitar som kan ha blivit över från gårdagens middag. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.