Annons

Spröda chips med vitlöksdipp

35min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 10 juli, 2012 Tidning isabellas
Spröda chips med vitlöksdipp

Ingredienser

350 g
potatis
   
Salt
   
olja

Dipp

2 dl
grekisk yoghurt
1.5 tsk
tomatpuré
1 st
liten klyfta vitlök - pressad
   
lite finhackade färska eller frysta örtkryddor t ex gräslök eller persilja

Tillagning

35min
  1. Tvätta potatisarna och skär dem i mycket tunna skivor. Fördela dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, strö på salt och droppa över olja.
  2. Baka potatisskivorna i 200° varm ugn i ca 20 minuter.
  3. Titta till dem med jämna mellanrum så de inte blir brända. Lägg potatischipsen på en bit hushållspapper för att suga upp överflödig olja.
  4. Dipp: Rör ihop yoghurt, tomatpuré, vitlök och finhackade kryddörter.
  5. TIPS Servera chipsen med dipp som förrätt.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.