Annons

Spenatsallad med granatäpple och hallon

1
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 11 juli, 2012 Tidning isabellas
Spenatsallad med granatäpple och hallon

Ingredienser

400 g
babyspenat
2 st
granatäpplen
200 g
mandlar
3 msk
akaciehonung
1 st
rödlök skuren i tunna klyftor
125 g
hallon
   
Olivolja
   
havssalt och färskmalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj babyspenaten, låt rinna av (gärna i en ren handduk). Skär itu granatäpplena och gröp ur innehållet i en skål. Ta bort den vita hinnan och sila saften från kärnorna (spara allt).
  2. Rosta mandlarna i en torr panna. När de är gyllene, tillsätt honung, blanda ordentligt. Häll i granatäppelsaften i pannan och låt det koka i 2 minuter.
  3. Låt mandlarna svalna på en bit bakplåtspapper, hacka dem därefter.
  4. Varva hackad mandel, babyspenat, rödlök, granatäppelkärnor, hallon, olivolja, salt och peppar på ett stort fat. Servera till lammet.

Passar till

Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 5 (1 röst)
Dela:
Annons
Lola säger:

Gott

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.