Annons

Spenatkroketter

45min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 3 september, 2012

Ingredienser

500 g
fryst hackad spenat
1 st
gul lök
2 msk
olja
2 msk
mjöl
2 dl
Mjölk
1 krm
muskotnöt- riven
   
salt och peppar
   
mjöl till panering
   
ägg till panering
   
ströbröd till panering

Tillagning

45min
  1. Tina spenaten.
  2. Stek löken i oljan.
  3. Tillsätt spenaten och rör om.
  4. Vispa ihop mjöl och kall mjölk.
  5. Häll mjölkblandningen i spenaten under omrörning.
  6. Fortsätt rör och låt ingredienserna koka ihop till en ganska tjock konsistens.
  7. Smaka av med salt peppar och muskotnöt. Låt kallna.
  8. Forma smeten till avlånga kroketter och vänd dem i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.
  9. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull.
  10. Fritera kroketterna till de fått en gyllene färg.
  11. Låt dem rinna av på papper.
  12. Servera tillsammans med vitlöksyoghurt, chorizo och bröd.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Servera gärna med en enkel yoghurtsås.Blanda ihop 2 dl turkisk yoghurt med några vitlöksklyftor, 1 tsk honung salt och peppar."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.