Annons

Sparris med parmaskinka och citronsås

15min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Förrätt 24 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Sparris med parmaskinka och citronsås

Ingredienser

Sparris med parmaskinka

500 g
grön sparris
12 st
tunna skivor parmaskinka
1 knippe
mâchesallad

Citronsås

1 st
Ägg
1 tsk
dijonsenap
1 msk
pressad citron
1 dl
olja
2 krm
Salt
1 krm
nymald peppar
1 tsk
finrivet citronskal

Tillagning

15min
  1. Koka sparrisen 3–5 min beroende på tjocklek.
  2. Citronsås: Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min. Spola det sedan i kallt vatten. Gröp ur ägget med en tesked i en skål. Tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis och kör helst med mixerstav eller med elvisp. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
  3. Lägg upp sparris, parmaskinka och ringla över såsen. Garnera eventuellt med sallad och lite rivet citronskal. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Ägget kokas i endast 3 min och då är vitan fast och gulan rinnande, sedan är det bara att knacka hål på skalet och gröpa ur ägget direkt i bunken."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.