Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Sommaren biter sig kvar
Flarnbakelse med smultron

Sommaren biter sig kvar

Dessert Sommaren är inte slut än och så inte heller smultronen på backen.

 

 Igår plockade jag några av släntens solmogna bär och lät dem pryda ett par härliga havreflarn.  För att göra flarnen till en fullständig dessert vispade jag ihop grädde, mascarpone och krossad vit choklad som jag klickade på däremellan. Havreflarnen är otroligt enkla att baka och min personliga favoritkaka.
Jag blir lika förvånad varje år att de små smultronplantorna ger frukt hela sommaren ut, från maj till slutet av augusti. Och av någon anledning mest förvånad över att de är som godast nu i sensommartid. De är otroligt smakrika och jag kan känna doften på meters avstånd. Hittar ni inga smultron så går det såklart bra att byta ut dem till andra bär eller frukter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.