Annons

Solrospanini med salami och brieost

1h 30min
0
Betygsätt
10 Stycken
Av recept.se Kategori Mackor 5 augusti, 2012 Tidning baka
Solrospanini med salami och brieost

Ingredienser

Solrospanini

750 g
Vetemjöl
50 g
Fint rågmjöl
50 g
Grovt rågmjöl
30 g
linfrö
20 g
Salt
35 g
Jäst
0.5 l
Vatten
150 g
surdeg
100 g
mörk sirap
50 g
smält smör eller solrosolja
50 g
havregryn
50 g
solrosfrön

Fyllning

   
salami
   
brieost
   
grönsallad
   
Färskost

Tillagning

1h 30min
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ut jästen och surdegen i vattnet och tillsätt detta tillsammans med sirap och smör eller olja. Arbeta till en smidig deg. Forma degen till 10 runda bollar och platta till dem. Låt bröden jäsa under duk på plåt med bakplåtspapper i cirka 40–50 minuter.
  2. Värm ugnen till 220 grader. Strö havregryn och solrosfrön över bröden och grädda i 12–14 minuter. Inför picknicken, bred färskost på bröden och fyll dem med salami, brieost och grönsallad.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.