Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Snabblagad sardinmiddag!
Sardinpasta

Snabblagad sardinmiddag!

Pasta Nu på sommaren när jag är bortrest titt som tätt och är allmänt frånvarande från mitt hem är mitt kylskåp förhållandesvis tomt.

Jag vågar inte köpa på mig massa färskvaror eftersom jag inte vet om jag ska hinna äta upp dem eller ej( …är ju lite av en bunkrare i vanliga fall).
Däremot är skafferiet för torrvaror välfyllt. Då vet jag att det alltid finns möjlighet att laga en snabb och god middag, oavsett vilken tid på dygnet jag kommer hem eller hur hungrig jag är. Igår ryckte jag tre av de ingredienserna ur skåpet. Pasta, sardiner i tomatsås och oliver. Tre ingredienser men ändå en riktigt god middag. Den här rätten lämpar sig även utmärkt på en campingtur eller på en utflykt eftersom inget behöver förvaras i kylen och de är relativt lättviktiga. Dessutom finns ingredienserna i de flesta små butiker.

Den här gången hade jag en liten tomat och en kvist persilja hemma som jag tillsatte, men det är ingen nödvändighet. Sardinerna går bra att byta ut till en vanlig burk makrill i tomatsås.

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.