Småpajer i muffinsform
1h
1
4.1
12
Stycken

Ingredienser
pajdeg
50
g
Valnötter
2.5
dl
dinkelsikt
100
g
Smör
1
msk
Vatten
fyllning
1
st
gul lök
1
msk
Olivolja
250
g
chèvre
3
st
Ägg
3
dl
Mjölk
0.5
tsk
Salt
2
krm
svartpeppar
40
g
lagrad ost - riven
12
st
cocktailtomater
några kvistar färsk rosmarin - hackad
Tillagning
1h
- Sätt ugnen på 200°. Mixa valnötterna fint. Skär smöret i små tärningar. Arbeta ihop smör, vetemjöl, valnötter och vatten till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen, dela den i 12 bitar och klä små pajformar/muffinsformar med den; nagga botten med en gaffel. Skiva löken fint och lägg den i kastrull tillsammans med olivolja. Låt löken smälta på låg värme tills den är genomskinlig. Fördela löken i pajformarna. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt salt och peppar. Riv getosten och blanda ner den.
- Fördela fyllningen över löken i pajformarna och toppa med riven ost. Skiva tomaterna och lägg dem på toppen. Grädda i ugnen i 15–20 minuter. Strö över hackad rosmarin.
Ser bra ut