Annons

Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

30min
0
5
8 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 24 juni, 2012 Tidning baka
Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

Ingredienser

8  
Små vetebullar

Vaniljkräm

1.5 dl
Grädde
1  
äggula
1 msk
Socker
0.5 msk
potatismjöl
0.5  
vaniljstång

Blåbärsgrädde

1 dl
Frysta blåbär
2 dl
Grädde
1 tsk
vaniljsocker

Tillagning

30min
  1. Vaniljkräm: Häll grädde, äggula, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även i vaniljstången, eller blanda i vaniljpulvret. Sjud krämen under omrörning; den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.
  2. Blåbärsgrädde: Tina blåbären. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner lite av saften från de tinade blåbären och vispa grädden blå.
  3. Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll hålet med 1 msk vaniljkräm. Lägg några blåbär ovanpå. Spritsa ut blåbärsgrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över vaniljsocker.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.