Annons

Skidpizza

55min
0
Betygsätt
Portioner
Av Elin Levander Kategori Smårätter 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Pizzadeg

5.5 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
1 krm
Salt
75 g
Smör
2 dl
Mjölk

topping

7 st
körsbärstomater per pizza
4 st
salamiskivor per pizza
100 g
mozzarellaost (tunt skivad) per pizza
4 st
svarta oliver (urkärnade) per pizza
1 msk
pinjenötter per pizza
3 nypa
torkad basilika per pizza

Tillagning

55min
  1. Blanda bakpulver, salt och mjöl innan du tillsätter smöret, tärnat. Finfördela allt med fingrarna. Tillsätt mjölken då degen är grynig och arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Kavla ut och forma till pizzor i passande storlek.
  2. Mosa körsbärstomater rakt på degen. Lägg på salami, mozzarella, strö över torkad basilika och grädda i ugnen på 225°. Toppa med färska körsbärstomater, oliver och torrostade pinjenötter.

Tips från kocken

"Har du inte tid att göra egen pizzadeg funkar det utmärkt med färdig, utkavlad pizzadeg som finns att köpa på rulle. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.