Annons

Sill smaksatt med gurkört

0
4
6 Portioner
Bild för Paul Svensson
Av Paul Svensson Kategori Smårätter 25 juli, 2012
Sill smaksatt med gurkört

Ingredienser

1 st
gurka
1 dl
ättika
2 dl
Socker
3.5 dl
gurkvatten
300 g
inläggningssill
0.5 st
scharlottenlök
1 burk
gurkört

Tillagning

  1. Mixa halva gurkan i en matberedare, sila och spara gurkvattnet. Rårör ättika, socker och gurkvatten.
  2. Skölj och skär inläggningssillen i bitar. Skala och tärna resten av gurkan. Blanda med lök och ättikslag. Lägg i sillen och låt dra 2 timmar. Toppa med gurkört eller finstrimlad persilja.

Tips från kocken

Bild för Paul Svensson

"”Smaken påminner om en riktigt god pressgurka.”

Det går bra att använda persilja istället för gurkört."

Passar till

Matbröd
Kavring
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.