Annons

Sill med ingefära och chili

15min
0
2.8
6 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 9 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Sill med ingefära och chili

Ingredienser

Sill med ingefära och chili

4 st
inläggssillfiléer
5 st
salladslökar
1 st
shalottenlök
1  
liten bit färsk ingefära
1 st
mediumstark eller het chili

lag

1.5 dl
Socker
0.5 dl
ättika 24%
2.5 dl
Vatten
5 st
kryddpepparkorn
1  
lagerblad

Tillagning

15min
  1. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna helt. Skär sillen i mindre bitar. Skiva schalottenlöken. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skär chilin och vårlöken i tunna ringar.
  2. Ta en vacker burk, varva sillbitar, lök, chili och ingefära och häll sedan över lagen. Se till att den täcker all sill! Låt den stå kallt i minst ett dygn.

Tips från kocken

"Foto: Matilda Lindeblad"

Passar till

Smårätter
Citronsill
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.