Annons

Sallad på karré med kryddig vinägrett

5h
0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 18 juli, 2012 Tidning mat & vänner
Sallad på karré med kryddig vinägrett

Ingredienser

Karré

0.5 kg
fläskkarré
   
salt och peppar

sallad

100 g
blandad sallad
4 st
salladslökar
6 st
rädisor
100 g
sockerärtor
8 st
sparrisar - hyvlade

Kryddig vinägrett

0.5 st
hackad chilifrukt
1 st
vitlöksklyfta - pressad
0.5 msk
sesamolja
1 msk
fisksås
0.5 msk
rapsolja
2 tsk
färsk ingefära - riven
1 tsk
soja
1 tsk
Socker
0.5 st
lime - saften

Tillagning

5h
  1. Karré: Salta och peppra karrén. Lägg den på ett ugnsgaller med en plåt under och stek i 130° varm ugn i cirka 5 timmar. Låt svalna något.
  2. Sallad: Strimla salladslöken. Skär sockerärtorna tunt. Hyvla rädisorna tunt och lägg i kallt vatten. Blanchera sparrisen; skär av knoppen och hyvla resten av sparrisen.
  3. Kryddig vinägrett: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med mer lime om extra syrlighet önskas.
  4. Servering: Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Plocka isär köttet och vänd ner det i salladen, eller servera det bredvid. Ringla den kryddiga vinägretten över.

Tips från kocken

"Vinförslag: 6360 Tamburlaine Shiraz Cabernet Sauvignon 2011, New South Wales, Australien"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.