Annons

Sallad med spetskål, kikärtor och bakade tomater

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 11 juli, 2012
Sallad med spetskål, kikärtor och bakade tomater

Ingredienser

200 g
kikärtor (kom ihåg att lägga dem i blöt i 10 timmar innan)
3 msk
Olivolja
2 msk
sesamolja
2 msk
hackad mynta
3 msk
hackad koriander
   
saft och finrivet skal av en halv ekologisk citron
0.5 st
fint tärnad röd chili
1 st
fint tärnad röd paprika
1 st
liten finstrimlad spetskål
110 g
chèvreost
   
havssalt och färskmalen svartpeppar

Bakade tomater

400 g
små plommontomater
2 msk
Olivolja
   
havssalt och färskmalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj kikärtorna och koka dem 35 minuter i saltat vatten. (Kikärtor från burk sköljs bara av i durkslag.) Häll av vattnet, låt svalna.
  2. Blanda de två oljorna med mynta, koriander, citronsaft och citronskal. Krydda med salt och peppar. Vänd ner chili, paprika och spetskål tillsammans med kikärtorna.
  3. Placera tomaterna på ett ugnsfast fat med bakplåtspapper. Krydda med olivolja, salt och peppar. Baka i 100° varm ugn i 50 minuter, tills de är mjuka.
  4. Smula över osten och vänd ner med de bakade tomaterna.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.